علت سرماخوردگی مکرر کودکان

دلیل سرماخوردگی مکرر در کودکان

سرماخوردگی مکرر در کودکان به دلیل سیستم ایمنی نا کامل آن هاست. همین امر باعث می شود کودکان سرماخوردگی مکرر را تجربه کنند و آن ها را مستعد ابتلا به بیماری ها می کند.

کودکان زیر 7 سال دارای سیستم ایمنی در حال رشد هستند. بنابراین در معرض محیط های جدید و عوامل بیماری زا قرار می گیرند؛ به خصوص اگر در سن مدرسه یا مهدکودک باشند.

قرار گرفتن در معرض ویروس های جدید عامل مهمی است که منجر به سرماخوردگی مکرر می شود، زیرا بیش از 200 ویروس سرماخوردگی مختلف وجود دارد که دائماً جهش می یابند.

دوره سرماخوردگی مکرر در کودکان

شیوع سرماخوردگی تحت تأثیر عوامل محیطی است، به طوری که فصل معمول سرماخوردگی و آنفولانزا از مهر تا اواخر فروردین به دلیل تغییرات آب و هوا و دما، بازگشت کودکان به مدرسه و افزایش فعالیت ‌های داخل خانه که ویروس‌ها می ‌توانند راحت ‌تر پخش شوند، رخ می ‌دهد.

با همه‌ گیری COVID-19، عفونت ‌های مختلفی در زمان ‌های مختلف مشاهده شده است که منجر به ابتلای کودکان به سرماخوردگی و سایر بیماری های ویروسی و باکتریایی در طول این سال ها شده است.

سرماخوردگی های مکرر با تقویت سیستم ایمنی کودکان، تا حدی کاسته می شود.

همانطور که کودکان بزرگتر می شوند، ایمنی طبیعی در برابر چنین بیماری هایی ایجاد می کنند و بدن آن ها به مرور زمان برای مقابله با ویروس ها آماده تر می شود.

درمان سرماخوردگی کودکان با طب سنتی

درمان سرماخوردگی مکرر در کودکان در طب سنتی

در طب سنتی ایران از درمان های مختلفی برای سرماخوردگی استفاده می شود. بعضی از این درمان ها مخصوص کودکان طراحی شده است.

این سیستم پزشکی باستانی داروهای طبیعی را برای پیشگیری و تسکین علائم سرماخوردگی ارائه می دهد.

گیاهان دارویی نقش بسزایی در طب سنتی دارند و اثرات درمانی بسزایی برای اختلالات مختلف از جمله سرفه ‌های ناشی از سرماخوردگی دارند.

برخی از گیاهان دارویی قابل توجهی که در طب سنتی برای علائم سرماخوردگی و آنفولانزا مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از:

  • برگ آویشن
  • ریشه مار
  • ریشه شیرین بیان
  • برگ نعناع
  • سویق سنجد
  • میخک
  • برگ مریم گلی
  • ریشه زنجبیل

درمان سرماخوردگی با گیاهان دارویی

گیاهان دارویی به دلیل خواص ضد ویروسی، خلط آور و محرک سیستم ایمنی، به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند.

بیشتر خانواده ها ترجیح می دهند که گیاهان دارویی را جایگزین داروهای شیمیایی کنند و درمان خانگی را برای درمان سرماخودگی های جزئی به کار ببرند.

علاوه بر استفاده از گیاهان دارویی، طب سنتی را می توان به عنوان یک داروی مکمل و جایگزین مهم به شمار آورد؛ به ویژه در مواردی که طب نوین ممکن است دارای عوارض جانبی، کارایی کم و یا هزینه های بالا باشد.

گیاهان دارویی با ارائه طیف وسیعی از درمان های طبیعی با اثرات درمانی مؤثر، دیدگاه ارزشمندی را در مورد درمان سرماخوردگی و علائم مرتبط با آن ارائه می دهد.

روش های درمان خانگی سرماخوردگی مکرر کودکان

روش های خانگی درمان سرماخوردگی کودکان

درمان خانگی سرماخوردگی کودکان شامل ترکیبی از مراقبت های بالینی و درمان های طبیعی برای کمک به کاهش علائم و بهبودی است.

در ادامه چند روش برای درمان سرماخوردگی کودکان در خانه آورده شده است:

هیدراتاسیون

کودکتان را تشویق کنید که مایعات زیادی مانند آب، آبگوشت های مقوی و دمنوش های گیاهی بنوشد تا هیدراته بماند و به شل شدن مخاط کمک کند.

استراحت

اطمینان حاصل کنید که کودک شما به اندازه کافی استراحت می کند تا به بدن او کمک کند تا بهبود یابد و با ویروس سرماخوردگی مبارزه کند.

مرطوب ‌کننده

از یک مرطوب ‌کننده و بخور سرد در اتاق کودکتان استفاده کنید تا به کاهش گرفتگی و راحت ‌تر شدن تنفس کمک کند.

قطره های بینی نمکی

برای کمک به پاکسازی مجرای بینی و رفع گرفتگی از قطره های بینی نمکی استفاده کنید. این کار می تواند به ویژه برای کودکان خردسالی که در خالی کردن بینی خود مشکل دارند مفید باشد.

حمام گرم

حمام آب گرم می تواند به تسکین بدن دردهای مربوط با سرماخوردگی کمک کند و به کودک شما آرامش دهد.

عسل

برای کودکان بالای یک سال می توان از عسل برای تسکین گلودرد و سرفه استفاده کرد. توجه به این نکته ضروری است که به دلیل خطر ابتلا به بوتولیسم نباید به نوزادان زیر یک سال عسل داده شود.

بالا بردن سر

بالا بردن سر کودک در هنگام خواب می تواند به کاهش احتقان و تنفس راحت تر کمک کند.

رژیم غذایی سالم

به کودک خود یک رژیم غذایی سالم و متعادل برای حمایت از سیستم ایمنی و سلامت کلی او ارائه دهید.

اجتناب از محرک ها

کودک خود را از دود، بوهای تند و سایر محرک هایی که می توانند علائم سرماخوردگی را بدتر کنند، دور نگه دارید.

اگر علائم بیماری کودک شما ادامه یافت یا بدتر شد، مهم است که برای راهنمایی و درمان بیشتر با یک متخصص اطفال مشورت کنید.

این درمان‌های خانگی می‌توانند به تسکین علائم سرماخوردگی کودک شما کمک کرده و به بهبودی او کمک کنند.

بهترین داروی سرماخوردگی برای کودکان

بهترین داروی سرماخوردگی برای کودکان شامل موارد مختلفی است که با هدف تسکین علائم خاص انجام می شود. هنگام انتخاب داروی مناسب، مهم است که سن کودک، علائم و هر گونه شرایط از قبل موجود را در نظر بگیرید.

برای سرفه، معمولاً از شربت های ضد سرفه حاوی دکسترومتورفان استفاده می شود. برای کودکان خردسال، بهتر است با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

با این حال، اجتناب از محصولات حاوی کدئین برای کودکان خردسال ضروری است. داروهای حاوی کدئین برای کودکان زیر 12 سال به دلیل عوارض جانبی جدی، از جمله تنفس کند یا دشوار توصیه نمی شود.

برای تسکین تب و درد، استامینوفن که در داروهایی مانند Tylenol کودکان یافت می‌شود، یک کاهش دهنده تب و مسکن ترجیحی برای کودکان است.

با این حال، بسیار مهم است که با نظارت دقیق بر استفاده از سایر داروهای سرماخوردگی حاوی استامینوفن از مصرف بیش از حد ناخواسته جلوگیری کنید.

برای احتقان بینی، می توان از داروهای ضد احتقان مانند بینی گرفتگی موسینکس کودکان و یا قطره های بینی استفاده کرد.

بهترین راه درمان سرماخوردگی نوزاد

بهترین راه درمان سرماخوردگی نوزاد

هنگام درمان سرماخوردگی نوزاد، اولویت بندی مراقبت های مؤثر و درمان های طبیعی برای کمک به کاهش علائم و کمک به بهبودی بسیار مهم است.

برخی از راه های درمانی برای سرماخودگی نوزاد را در ادامه خواهید دید:

هیدراتاسیون یا رساندن آب کافی به بدن نوزاد

با دادن مایعات فراوان مانند شیر مادر، شیر خشک یا آب در صورتی که کودک بیش از شش ماه سن دارد، سعی کنید نوزاد خود را به خوبی هیدراته نگه دارید. هیدراتاسیون کافی به رقیق شدن مخاط و تسکین گلودرد کمک می کند.

قطره های بینی نمکی و سرنگ حباب

از قطره های بینی نمکی برای شل کردن مخاط استفاده کنید و سپس با مکش ملایم با سرنگ حباب برای پاک کردن مجرای بینی کودکتان، به خصوص قبل از شیر دادن یا خوابیدن، استفاده کنید.

استفاده از دستگاه بخور سرد در اتاق نوزاد نیز به تنفس راحت تر و رفع گرفتگی کمک می کند. همچنین سر کودک را کمی بالا نگه دارید تا به تنفس راحت تر او کمک کند.

ایجاد آرامش و امنیت در نوزاد

با تکان دادن آرام، در آغوش گرفتن و کارهای آرام‌ بخش، به نوزاد خود آرامش دهید تا به او کمک کنید احساس امنیت و آرامش کند.

اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه می کند؛ اطمینان حاصل کنید که به طور مکرر شیر می خورد تا آب و مواد مغذی لازم برای تقویت از سیستم ایمنی دریافت کند.

همچنین به یاد داشته باشید که نوزاد برای بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن، باید استراحت کافی داشته باشد.

اگر علائم سرماخوردگی در کودک شما تغییر نکرد یا بد تر شد؛ حتماً از یک پزشک متخصص اطفال کمک بگیرید و درمان سرخود انجام ندهید. از مصرف داروهای سرماخوردگی بدون نسخه برای نوزادان و کودکان خردسال خودداری کنید.

راه های جلوگیری از سرماخوردگی

برخی از اقدامات بهداشتی مؤثری که می توانم به فرزندم برای جلوگیری از انتشار میکروب ها آموزش دهم چیست؟ اقدامات بهداشتی مؤثر برای جلوگیری از انتشار میکروب ها، به ویژه در بین کودکان ضروری است.

چند روش بهداشتی کلیدی وجود دارد که می توانید به کودک خود آموزش دهید تا از گسترش میکروب ها جلوگیری کند. برخی از اقدامات عبارتند از:

شستن دست‌ ها

کودکتان را تشویق کنید که مرتب دست‌ های خود را بشوید، به‌ ویژه قبل از غذا خوردن، بعد از استفاده از دستشویی و بعد از سرفه یا عطسه. به آن ها یاد دهید که از آب و صابون استفاده کنند و دست های خود را حداقل 20 ثانیه بشویند.

استفاده از دستمال هنگام سرفه و عطسه

به کودک خود بیاموزید که هنگام سرفه یا عطسه به جای استفاده از دست، دهان و بینی خود را با دستمال یا آرنج بپوشاند. این به جلوگیری از انتشار قطرات تنفسی حاوی میکروب کمک می کند.

اجتناب از دست زدن به صورت

کودک خود را تشویق کنید تا از دست زدن به صورت خود، به خصوص چشم، بینی و دهان خودداری کند، زیرا این کار می تواند میکروب ها را از دست ها به دستگاه تنفسی منتقل کند.

دور انداختن دستمال های آلوده

به کودک خود آموزش دهید که بلافاصله پس از استفاده، دستمال های مصرف شده را در سطل زباله بیندازد و پس از آن دست های خود را بشویند.

تمیز کردن و ضد عفونی کردن

به کودک خود بیاموزید که سطوحی که اغلب لمس می شوند مانند دستگیره درها، کلیدهای چراغ و اسباب بازی ها را تمیز و ضدعفونی کند تا از انتشار میکروب ها جلوگیری شود.

عادات سالم در هنگام بیماری

کودک خود را تشویق کنید که از مدرسه یا سایر فعالیت ها، در دوران بیماری دور بماند و در خانه بماند تا از سرایت بیماری به دیگران جلوگیری شود.

با آموزش و تقویت این اقدامات بهداشتی، می توانید به کودک خود در ایجاد عادات خوب کمک کنید که خطر انتشار میکروب ها و بیمار شدن را کاهش می دهد

طول درمان سرماخوردگی

مدت زمان سرماخوردگی بسته به فرد و شدت علائم می تواند متفاوت باشد. سرماخوردگی به طور معمول حدود 7 تا 10 روز طول می کشد و علائم به تدریج در این مدت بهبود می یابند.

با این حال، برخی از علائم، مانند سرفه، ممکن است برای مدت طولانی تری حتی پس از پاک شدن ویروس سرماخوردگی از بدن باقی بماند.

اگر نگرانی خاصی در مورد طول مدت سرماخوردگی یا تغییر علائم دارید، توصیه می شود برای راهنمایی و مشاوره شخصی با یک متخصص مشورت کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *