چرا فرزندم به مدرسه بی علاقه است؟

چرا فرزندم به مدرسه بی علاقه است؟

اگر بی علاقه بودن فرزندتان به مدرسه شما را نگران کرده و از بهانه هایش برای نرفتن به مدرسه خسته شدید، بهترین راهکارهای برخورد با آن را بدانید!

 

آموزشگاه موسیقی کودک

کشف استعداد ها و توانایی های کودک می تواند به تشویق در پیمودن ادامه مسیر آموزش در او کمک کند. بیشتر کودکان به نوعی به موسیقی علاقه مندند.
پیشنهاد میکنم سری به مطلب بهترین آموزشگاه های موسیقی کودک در کرج بزنید.

14 آموزشگاه موسیقی کودک در کرج

بی علاقه بودن به مدرسه

بی علاقه بودن به مدرسه در حالی اتفاق می افتد که بسیاری از والدین در تلاشند تا فرزندشان با علاقه و بدون دردسر به مدرسه برود و وضعیت تحصیلی خوبی داشته باشد. چه بسا خانواده هایی که جهت تحصیل فرزندان خود سختی های زیادی را متحمل می شوند.

فرزند شما ممکن است این مشکل را به صورت های مختلفی مثل خودداری از مدرسه رفتن، بی توجهی و بی اعتنایی به تکالیف، مشکل در یادگیری درس و یا تمارض بروز دهد.

در موارد شدیدتر ممکن است بی علاقگی خود را به صورت فرار از مدرسه، آسیب به دیگران و یا ترک تحصیل نشان دهد که در این صورت حتما از یک متخصص کمک بگیرید.

پدر و مادر هیچ گاه اطمینان ندارند که در این شرایط چه کاری انجام دهند و اجبار و زور کار درستی خواهد بود یا خیر؟

مسلما اولین قدم برای رفع و برخورد با مشکل بی علاقه بودن به مدرسه، کشف علت آن می باشد. عوامل مختلفی می توانند در این زمینه نقش داشته باشند که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد.

مطلب پیشنهادی: برای یبوست کودکان چه کنیم؟

4 دلیل اصلی بی علاقه بودن به مدرسه

در زیر 4 دلیل اصلی بی میلی کودکان به مدرسه رفتن را آورده ایم که ابتدا باید این موارد را بررسی کنید تا بعد به سراغ راهکار های مربوط به هر کدام برویم.

۱- ترس ها دلیل مهمی برای بی علاقه شدن به مدرسه

تعدادی از کودکان دچار انواع مختلفی از ترس ها هستند و ترجیح می دهند به جای مقابله با آن ها از این ترس ها فرار کنند.

انواع ترس ها عبارتند از:

  • ترس جدا شدن از پدر و مادر

این نوع نگرانی ناشی از وابستگی بیش از حد کودک است. این وابستگی باعث می شود او خود را بیرون از خانه موجودی ضعیف و آسیب پذیر ببیند.

متاسفانه گاهی نگرانی بیش از اندازه والدین در مورد کودک باعث می شود تا به او اجازه انجام کاری را ندهند و مدام کارهای او را انجام دهند، به طور مداوم کنار او باشند و از او مراقبت کنند.

در واقع ترس و نگرانی والدین باعث پایین آمدن حس استقلال و عزت نفس فرزندشان می شود و در نتیجه تجربه محیطی بدون حضور پدر و مادر برای آن ها وحشتناک و غیرقابل تحمل خواهد بود.

  • ترس از اتفاقی ناگوار

در یک خانواده متشنج، کودک ممکن است حس کند اگر در خانه نباشد اتفاق بدی می افتد و مثلا پدر و مادرش با هم دعوا می کنند.

یا والدینی که بیش از اندازه درباره حوادث بیرون از خانه به کودک هشدار و تذکر می دهند، دنیایی ناامن و غیرقابل اعتماد را برای او رقم می زنند که او دیگر تمایلی برای حضور در آن ندارد.

  • ترس از معلم یا قلدر کلاس و مدرسه

سخت گیری بیش از اندازه معلم و عدم برقراری عاطفی با دانش آموزان و یا وجود هم کلاسی که با زورگویی و پرخاشگری موجب اذیت و آزار می شود نیز می تواند فرزند شما را دچار ترس و بی علاقگی کند.

شاید این مطلب به درد شما بخورد: چرا پسرم بچه ها رو کتک میزنه؟

  • ترس از نمره و افت تحصیلی عاملی برای بی علاقه بودن

هنگامی که انتظار والدین از دانش آموز مطابق با توانایی های او نباشد، اضطراب او افزایش می یابد و همین امر ممکن است او را از محیط آموزشی زده کند. این مورد به خصوص در مورد دانش‌ آموزانی که از توانایی یادگیری پایینی برخوردار هستند بیشتر صدق می کند.

۲- تنبلی و راحت طلبی و علاقه نداشتن به تلاش

 

بی علاقگی به درس و مدرسه

دومین عاملی که ممکن است باعث امتناع از رفتن به مدرسه شود، عدم علاقه به تلاش و پشتکار است که برخی اوقات می تواند ناشی از تربیت یا الگوی رفتاری خانواده باشد.

۳- ضعف در برنامه ریزی و مدیریت درسی

عدم نظارت و جدیت والدین به انجام وظایف و مسئولیت های دانش آموز و نداشتن برنامه مشخص، بی هدفی در کودک را تقویت خواهد کرد. پس حتما وضعیت درسی او را در خانه و در مدرسه بررسی کنید.

۴- ضعف در ارتباطات اجتماعی و عاطفی در مدرسه

گاهی ممکن است فرزندتان به دلایلی مانند کم رویی، عزت نفس پایین، عدم مهارت های ارتباطی و دوست یابی در کلاس و مدرسه تنهاست. این تنهایی قطعا او را از آن محیط خسته و دلسرد خواهد کرد.

9 راهکار برای برخورد با بی علاقه بودن به مدرسه

راهکارها و پیشنهادات ارائه شده برای رفع این مشکل بر اساس علت هایی که ذکر کردیم می باشد. مسلما وقتی علت را کشف کنید راحت تر می توانید آن را حل کنید.

این مطلب هم با موضوع این مقاله کاملاً مرتبط است: 5 دلیل مدرسه نرفتن بچه ها

راهکارهای بی علاقگی به مدرسه

۱- دلیل ترس و بی علاقه بودن به مدرسه را کشف کنید:

اگر یکی از ترس هایی که نام بردیم باعث انزجار کودکتان از مدرسه می شود سعی کنید آن را برطرف نمایید و در صورت نیاز از یک مشاور یا متخصص کمک بگیرید.

۲- از معلم جهت ایجاد علاقه به مدرسه کمک بخواهید:

یک فضای امن و دوست داشتنی در کلاس و ایجاد رابطه عاطفی عمیق میان معلم و دانش آموز می تواند انگیزه بخش باشد. اگر متوجه بی علاقگی در فرزندان شدید حتما با معلم او ملاقاتی داشته باشید و از او راهنمایی و کمک بخواهید.

۳- وابستگی او را به خودتان کاهش دهید:

به او مسئولیت دهید و اعتماد کنید. اجازه دهید حس استقلال و عزت نفس او تقویت شود. به او در انجام کارهای شخصی و مسئولیت هایی که خودش از عهده آن بر می آید کمک نکنید.

۴- کودک بی علاقه به مدرسه را تشویق کنید:

رفتار مثبت فرزندتان را برای مدرسه رفتن یا انجام تکالیف تقویت و تشویق کنید. البته در این کار زیاده روی نکنید و از آن به عنوان یک عامل انگیزه بخش استفاده کنید.

۵- نظم و ترتیب و مهارت های برنامه ریزی درسی را به او یاد دهید:

فراموش نکنید خودتان در این زمینه بهترین الگو هستید و رفتار شما بیشتر از حرفتان تاثیر خواهد داشت. مادر و پدری که در زندگی روزمره خود نظم و برنامه ندارند نمی توانند منظم بودن را از فرزندان خود انتظار داشته باشند.

۶- انتظارات خود را براساس هوش و توانایی واقعی فرزندتان منطبق کنید:

اگر کودک شما از سطح یادگیری بالایی برخوردار نیست آن را بپذیرید و به جای توجه به نتیجه، تلاش او را در نظر بگیرید.

بسیاری از والدین دوست دارند تصور کنند که فرزند آن ها باهوش است و توانایی های زیادی دارد. اما گاهی لازم است به جای تصورات خود واقعیت را ببینیم و بپذیریم.

۷-از پیامدهای منفی جهت بی علاقه بودن و نرفتن به مدرسه استفاده کنید:

در صورتی که فرزند شما به جای مدرسه رفتن تمایل به ماندن در خانه داشت، ترتیبی دهید که اصلا به او خوش نگذرد!

به عنوان مثال اگر عنوان می کند که حالش خوب نیست و می خواهد در خانه استراحت کند به او اجازه ندهید تلویزیون ببیند یا بازی کند و از او بخواهید در رختخواب بماند و استراحت کند.

۸- به او در دوست یابی در مدرسه کمک کنید:

گاهی هم کلاسی هایش را به مناسبت های مختلف به خانه دعوت کنید و یا با همکاری سایر اولیا گردش یا تفریحی دسته جمعی برای آن ها تدارک ببینید.

پیدا کردن یک یا چند دوست خوب در مدرسه می تواند فرزندتان را برای رفتن به مدرسه ترغیب کند.

۹- کودک بی علاقه به مدرسه را علاقه مند کنید:

به طور مثال در تحقیقات، اردو و اتفاقاتی که برای کودک در مدرسه جالب هستند، همکاری داشته باشید. جنبه های مثبت و سرگرم کننده مدرسه را به او نشان دهید و او را متوجه سازید که مدرسه فقط نوشتن مشق و خواندن درس نیست.

بعضی اوقات نیز خاطرات خوب خود از در دوران تحصیل را برای فرزندتان تعریف کنید.

 

در پایان باید گفت که شما نمی توانید فرزندتان را مجبور کنید به مدرسه علاقه داشته باشد اما می توانید به او کمک کنید که ضمن کنار آمدن با احساساتش به دنبال راه حلی برای این مشکل باشد.

در مقاله ای در مجله رشد آموزش مشاور مدرسه عنوان شده است که بی علاقگی دانش آموز به محیط آموزشی چه تاثیرات و نتایج مخربی خواهد داشت. پس به راحتی از کنار این مشکل عبور نکنید!

1 پاسخ

تعقیب

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *